Om behandlingen

Osteopati er en behandlingsform, hvor man ved hjælp af manuelle teknikker, har til mål at genetablere normal ledbevægelighed og normal funktion af kroppen. Osteopaten kikker på kroppen i sin helhed og benytter sin viden om anatomiske sammenhænge til at finde årsagen til en smertetilstand, som ikke sjældent er at finde andet sted end smerten.

Man kan sige at osteopaten er en kropsdetektiv, som skal finde de funktionelle fejl og rette dem.

Behandlingen består i at genskabe mistet bevægelighed, for dermed at normalisere den lokale blodgennemstrømning og nerveinformation, og kroppen stimuleres til at helbrede sig selv. Der benyttes ingen apparater i behandlingen, det eneste arbejdsredskab er hænderne.

De anvendte teknikker er f.eks: Manipulation, mobilisering, muskel-teknikker, fascie-teknikker og cranielle teknikkerKroppen er en sammenhængende organisme hvor enkelte områder kan have indflydelse på helt andre områder i kroppen.
Et billede på osteopati

Du kan sammenligne kroppen med en dør: Først når du åbner døren, ved du, om hængslerne fungerer som de skal. Svinger en dør med skæve hængsler, får den det værre. Det er det samme med kroppen; først skal hængslerne/leddene rettes, så skal de bevæges/lave øvelser.


Med andre ord: Først retter man dysfunktionen i leddene – bagefter skal du lave øvelser.